Kathy Haerden

praktijk voor lichaamsgerichte therapie

Kathy Haerden

praktijk voor lichaamsgerichte therapie

Amanae Transformational Bodywork

7 Jul 2023

amanae

Een stukje geschiedenis…

Amanae werd meer dan 30 jaar geleden opgericht door Christine Day.  Christine, geboren en getogen in Australië, beleefde een traumatische jeugd. In 1986, na een diagnose van vergevorderde systemische lupus, en nadat haar was verteld dat ze nog maar twee maanden te leven had, ervoer Christine een diepgaand spiritueel ontwaken, wat haar in staat stelde om naar een plaats van zelfgenezing te gaan. Tijdens haar ontwaken ontving ze de (Pleiadische) helende werken van Ámanae en Frequencies of Brilliance.

Christine begon in de jaren ’90 Amanae te onderwijzen in de VS en Israël en veel van haar studenten oefenen nog steeds of hebben Amanae-scholen opgericht om het werk zelf te blijven delen.

Wat is Amanae lichaamswerk ?

Amanae is een zeer krachtige vorm van lichaamswerk die Ademwerk, Energiewerk en Diepe weefselmassage combineert. 

Deze vorm van emotioneel lichaamswerk gaat uit van het idee dat het lichaam alles onthoudt, zelfs als de geest dat niet doet. Spieren, botten, huid, cellen dragen onuitgesproken verdriet, liefde, angst, verdriet, woede, schaamte, schuldgevoel, vreugde en nog veel meer van zoveel geleefd tijdens dit leven.

Tijdens ons leven loopt energie vast als gevolg van onze ‘vaardigheid’ in onderdrukking. Blokkades ontstaan meestal vroeg in de kindertijd doordat sterke emoties en angsten te veel waren om te voelen. We hielden onze adem in of vonden een andere manier om die emotie te onderdrukken. Na verloop van tijd kristalliseert de emotionele energie, wat ongemak en uiteindelijk tot ziekte kan leiden.

We verliezen het vermogen om vreugde en liefde door ons heen te laten stromen. Om de levenskracht door ons heen te vernieuwen, moeten we de oude pijnen en verwondingen opnieuw bekijken. Door ze simpelweg te voelen, laten ze los, waardoor we lichter kunnen leven.

Amanae dringt direct en snel door tot de kern van spanningen die in het lichaam opgeslagen liggen met als doel om meer ruimte, ontspanning en bewustzijn te creëren. Amanae maakt gebruik van ademhalings- en druktechnieken om vastzittende emoties vrij te maken en energie weer te laten stromen.

De techniek is gebaseerd op het activeren en openen van punten of ‘energiepoorten’ (doorways) op het lichaam. Deze energiepoorten zijn toegangspunten voor de diepe wijsheid van het lichaam. Het proces nodigt je uit om met je adem en bewustzijn in de punten te komen om te ontdekken en te voelen wat daar vastgehouden wordt en het lichaam deze gevoelens te laten uiten.

Wat gebeurt er tijdens een sessie?

De cliënt ligt op een massagetafel, waarbij haar/ zijn lichaam bedekt is met een laken of deken. Alleen de delen die een behandeling krijgen, worden blootgelegd.

Elke Amanae-sessie begint met het openen van het hart, aan de voor- of achterkant van het lichaam.

Na een grondige opening van het hart zal je lichaam communiceren welke gebieden voor jou het belangrijkst zijn om op dat moment werk te ontvangen.

Gekristalliseerde blokkades worden wakker gemaakt door middel van stevige druk en bewegingen door ‘energiepoorten in de spieren en botten. De bewuste adem van de cliënt in de energiepoort helpt om deze vastzittende energie uit het lichaam los te laten en doorstroming mogelijk te maken.  Op die manier ontstaat ruimte voor nieuwe energie, nieuwe inzichten. 

Met Amanae leer je dat jij de ware genezer bent. De behandelaar brengt de emotionele blokkades naar de oppervlakte van je bewustzijn, en ondersteunt en begeleidt je om de blokkade in te gaan en los te laten. Je wordt aangemoedigd om alles te voelen wat in je ervaring opkomt, en je vrijelijk uit te drukken voor de meest volledige opening.

Via je lichaam kom je in contact met wat er in je leeft en waar je naar verlangt. Amanae stimuleert je zelfonderzoek en helpt je weer te verbinden met je eigen authenticiteit.

Na de sessie kun je je moe, energiek, opgewekt, rustig voelen.

Op de sessiedag is het aangeraden om geen cafeïne of alcohol te drinken, wel veel water om het zuiveringsproces te bevorderen en jezelf ontspannende tijd te gunnen om het werk te integreren.

Wat Amanae voor mij betekent (heeft)

Meer dan 15 jaar geleden liep ik vast in mijn leven, ik wilde begrijpen hoe ik in bepaalde situaties was terecht gekomen die traumatisch waren geweest. Ik begon workshops en opleidingen te volgen met het oog op zelfonderzoek en persoonlijke groei. Dit pad volgend kwam ik in 2010 terecht bij Amanae, eerst als cliënt, daarna als student. 

Ik volgde de 10 modules van de opleiding en studeerde af in 2018.

Ik vond het heel bevrijdend om alle emoties die naar boven kwamen in het werk te mogen uiten. Boosheid, schaamte, angst en verdriet zijn immers normale emoties die horen bij het mens-zijn. Ik voelde mij helemaal welkom zoals ik was, ik mocht er volledig zijn in alle aspecten van mijn mens-zijn.

Het werk gaat diep, het is intens maar wat je ervoor terug krijgt is de moeite waard : meer ruimte voor nieuwe energie, beter contact met jouw lijf en gevoel, jouw hartsverlangens, en zoveel meer. Amanae stimuleert om je opnieuw te verbinden met jezelf, om vrede te vinden, je vrij te maken en nieuwe deuren te openen.

Ben je op zoek naar iemand die Amanae lichaamswerk aanbiedt? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Lees hier alles over mijn dienst Amanae. Of neem contact op om een afspraak te maken.

Andere recente blogs

Lichaamsgerichte therapie, een effectieve behandeling van stress

Lichaamsgerichte therapie, een effectieve behandeling van stress

Wat is stress?Stress is een gevoel van spanning of druk. Stress is niet per definitie ongezond. Je hebt een bepaalde mate van stress nodig om te kunnen functioneren. We kennen allemaal wel de term ‘gezonde stress’ voor een optreden, examen of andere voor ons spannende...

Zorgmassage, een zachte massage voor een diepe ontspanning

Zorgmassage, een zachte massage voor een diepe ontspanning

In 2018, nadat ik afstudeerde bij de vzw Zorgmassage, ben ik als vrijwilliger gestart op de dienst oncologie van een ziekenhuis in de regio Antwerpen. Ik was ervan overtuigd dat ik zwaar zieke en kwetsbare mensen iets te bieden had maar had nooit durven denken dat dit...

Psychoperistaltiek

Psychoperistaltiek

In mijn zoektocht naar meer verdieping in lichaamswerk ontdekte ik de biodynamische (psycho)therapie. Eind 2018 nam ik deel aan een weekend in Amsterdam waarbij het Nederlands Instituut voor Biodynamische Psychologie (NIB) de 4-jarige opleiding voorstelde. Ik was...