Kathy Haerden

praktijk voor lichaamsgerichte therapie

Kathy Haerden

praktijk voor lichaamsgerichte therapie

Zorgmassage

Zachte, veilige massage op maat
Dit bied ik aan

Zorgmassage

Zachte, veilige massage op maat
Dit bied ik aan

Zachte aanraking voor een diepe ontspanning

Meer dan 25 jaar geleden werd “onco-massage-therapie” (Oncology Massage Therapy) ontwikkeld in de Verenigde staten, waar het inmiddels een vast onderdeel is van de complementaire zorg in ziekenhuizen en kankercentra.

In 2015 werd de vzw Zorgmassage opgestart in België met als doel om massage mogelijk te maken voor kankerpatiënten als comfortbehandeling. Intussen zijn er heel wat zorgmasseurs afgestudeerd bij de vzw in Vlaanderen die werkzaam zijn als vrijwilliger en / of als zelfstandige.

In 2017 ben ik afgestudeerd als zorgmasseur en de voorbije 5 jaar heb ik als vrijwilliger gewerkt op de afdeling oncologie in een ziekenhuis regio Antwerpen. Ik merk dat mensen die de diagnose kanker krijgen of een andere ernstige ziekte vaak angstig en gespannen zijn, ze weten niet wat de toekomst zal brengen. Dit zorgt voor stress in hun lichaam wat zich uit in gespannen en pijnlijke spieren, hartkloppingen, migraine / hoofdpijn, last van maag en darmen… Veel mensen hebben de neiging om zich in zichzelf terug te trekken.

Zorgmassage kan troost en verlichting brengen, en hele diepe ontspanning, wat het herstelsysteem van het lichaam ondersteunt. Klachten zoals angst, vermoeidheid, depressie, misselijkheid en pijn kunnen door de massage verminderen. Verder worden potentiële voordelen ervaren zoals beter slapen, andere pijnbeleving, een gevoel van welbehagen en meer energie.  Kijk hier voor meer informatie.

Voor wie

Zorgmassage is geschikt voor mensen met kanker (in behandeling, in herstel of palliatief) of een ander zorgprofiel (fibromyalgie, dementie, autisme, burn-out, depressie, chronische pijn, hooggevoeligheid). Ook de kwetsbare groep van ouderen en kinderen kunnen baat hebben bij de massage.

Werkwijze

Kom je voor de eerste keer, dan gaan we samen na welke jouw verwachtingen en behoeften zijn op basis van jouw gezondheidstoestand en conditie, om zo een massage op jouw maat te kunnen aanbieden.

De massage gebeurt liggend op een massagetafel of zittend op een stoel, waarbij de nodige ondersteuning wordt voorzien om toe te laten dat je zoveel mogelijk kan genieten. Ik gebruik een neutrale voedende en herstellende massage-olie op de huid en bedek het lichaam met zachte handdoeken. Mocht je dit verkiezen, dan kan ook op de kledij gemasseerd worden. Zo kun je in alle discretie en vertrouwen genieten van jouw massage.

De massage bestaat uit zachte,  volle aanrakingen die heel subtiel zijn, zoals holdings en vlindermassage, en hele zachte technieken waardoor een hele diepe ontspanning kan bereikt worden. Een lichaamsmassage duurt ongeveer een uur, daarna is er nog tijd om na te genieten bij een kopje thee of water. 

Ik geef deze massage in mijn praktijkruimte maar als je niet in staat bent om daar naar toe te komen, dan kan ik na overleg de massage ook bij je thuis geven.

zorgmassage antwerpen

Tarief

*De Liberale Mutualiteit voorziet in gedeeltelijke terugbetalingen van zorgmassages. Kijk hier voor de voorwaarden.

Cadeaubon

Op zoek naar een waardevol cadeau voor jezelf of iemand anders ? Bekijk hier de cadeaubon zorgmassage!

Contacteer mij op info@kathyhaerden.be of bel naar 0496 18 89 43 om jouw cadeaubon te bestellen.